Om oss

Ernst Hotel Supply är en del av Ernst Textil AB – ett familjeägt företag och en av Sveriges ledande textilgrossister sedan mer än 30 år tillbaka när Ernst Dahlberg grundade företaget. Idag drivs företaget i andra generation av Magnus Dahlberg.

Ernst Textil har i flera år varit en pålitlig leverantör av högkvalitativa textilier till olika företag, särskilt inom hotell- och restaurangsektorn. År 2015 genomfördes en betydande satsning när Ernst Textil introducerade ett nytt varumärke – Ernst Hotel Supply.

Startskottet för Ernst Hotel Supply grundades av samarbetet mellan Magnus Dahlberg och Hotel Skansens dåvarande VD Lars Henningsson. Man stod inför öppnandet av nya Hotell Riviera Strand – ett lägenhetshotell med över 140 lägenhetssviter och 650 bäddar precis invid stranden mellan Båstad och Hemmeslöv. Samarbetet handlade om att ta fram profilerade och specialframtagna kuddar, täcken, bäddlinne, frotté, badrockar, spa tofflor och hygienartiklar för både Hotel Riviera Strand och Hotel Skansen. Arbetet fortgick under 1,5 år och resultatet av detta finner man fortsatt på dessa hotell idag.

Efterhand som vår kundkrets har ökat, så har även sortimentet som vi erbjuder. Idag är vi specialister på att skapa funktionella och estetiska miljöer som representerar våra kunders verksamheter med allt ifrån möbler, inredning och textil. Baserat på erfarenhet och kunskap inhouse från hotellverksamhet, våra egna leverantörer och produkter anpassade för hotellindustrin, kan vi med säkerhet stötta våra kunder med olika inredningslösningar skräddarsydda för deras behov via ett personligt, nära och flexibelt samarbete. I projekt som rör allt från den enstaka gardinen, till det kompletta inredningsuppdraget, från idé till färdigt resultat.

Vår mission är att underlätta och hjälpa våra kunder att nå sitt mål oavsett storlek eller komplexibilitet av projekt och därmed bädda för ett långsiktigt förtroende och givande samarbete för alla parter.

Vi gör detta genom att vara den kompletta leverantören av inredningslösningar och där vi försöker kapa så mycket mellanhänder som möjligt från leverantör till slutkund. För oss är det otroligt viktigt med det personliga, därför skräddarsyr vi allt efter era önskemål och vår gemensamma kunskap så att ni i slutändan kan vara nöjda med resultatet och relationen vi skapat.

Förutom Ernst Textil och Ernst Hotel Supply, hittar vi även Ernst Interiör och Ernst Mäklarvillan under Ernst Koncernen.

Ernst Textil historia började ta form för cirka 36 år sedan när Ernst Dahlberg beslutade sig för att lämna sitt tidigare arbete och satsa på sin företagsidé med äkta entreprenörsanda. I början fungerade hemmet som både kontor och lager, och Ernsts öga för kvalitativ textil, mönster och starka kontakter i leverantörsledet gjorde att kunderna flockades till huset i Båstad. Snart var både huset, garaget och trädgården fyllda med tyger. När situationen blev ohållbar beslutade företaget att flytta till sin nuvarande plats i Östra Karup. År 2006 tog Ernsts söner, Magnus och Johan Dahlberg, över företaget, och sedan 2022 är det Magnus Dahlberg som ensam äger verksamheten. Ernst Textil fortsätter att vara en drivande kraft som textilgrossist, med fokus på kvalitet, mönster och starka relationer med både kunder och leverantörer.

Ernst Interiör – År 2020 renoverades en gammal bondgård utanför Båstad och förvandlades till en populär och inspirerande möbel- och inredningsbutik med tillhörande café. Här möts kunderna av fantastiska möbler och inredning i en lantlig och miljö med hönor, kaniner och röda husknutar. Under året anordnas populära vårmarknader, höstmarknader och julmarknader med lokala utställare.

Ernst Mäklarvillan – År 2022 tog koncernen över driften av en etablerad mäklarfirma belägen i centrala Båstad som nu bedriver full verksamhet på Bjärehalvön.

Dessa fyra företag samarbetar nära med varandra, med Ernst Textil som grundbolag. Det gemensamma synergierna mellan dem skapar en dynamisk och mångsidig verksamhet som sträcker sig över olika branscher. Vilket möjliggör för företagen att dra nytta av varandras kompetenser och resurser.

Håll dig uppdaterad om
inredning för verksamheter

Få givande inredningstips, insikter från branschen och inspirerande miljöer direkt till din e-post genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.